7 Ιούνιος 2015, 10:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούνιος 2015, 10:45

Σήμερα η εκλογή προέδρου στη ΔΗΜΑΡ

  • Σήμερα η εκλογή προέδρου στη ΔΗΜΑΡ
    Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου προέδρου της ΔΗΜΑΡ, μετά την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη από την ηγεσία της. Υποψήφιοι είναι η πρώην βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη, ο πρώην γραμματέας του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Βαγγέλης Ιντζίδης και ο Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης.

Χθες, με  άνετη πλειοψηφία το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε τις  θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το χαρακτήρα και την αυτόνομη φυσιογνωμία του κόμματος, ενώ με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε τροπολογία στην οποία ασκείται κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πολιτική που ακολουθεί και την καθυστέρηση στην προώθηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Η Μαρία Γιαννακάκη, στην τοποθέτησή της, υποστήριξε ότι είναι αδήριτη η ανάγκη για τη διαμόρφωση μιας αριστερής πολιτικής πρότασης για τη χώρα και την ίδια την Αριστερά. 

Αμέσως μετά παρουσίασε την υποψηφιότητα του ο πρώην γραμματέας του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητος όρος η ξεκάθαρη ταυτότητα της ΔΗΜΑΡ, που είναι η εμβάθυνση της Δημοκρατίας στη χώρα και ο σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός.