6 Ιούνιος 2015, 19:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούνιος 2015, 21:14

Η πρώτη μεταμόσχευση κρανίου έγινε στο Τέξας! (βίντεο)

  • Η πρώτη μεταμόσχευση κρανίου έγινε στο Τέξας! (βίντεο)

Δέος προκαλεί το ιατρικό θαύμα που έγινε στο Χιούστον του Τέξας. Η πρώτη στον κόσμο και στα ιατρικά χρονικά μεταμόσχευση κρανίου είναι γεγονός. Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε 55χρονο Αμερικανό καρκινοπαθή. 

Μια ομάδα γιατρών στο νοσοκομείο MD Anderson Cancer Center, στο Χιούστον του Τέξας, προχώρησε στην (15ωρη) πρωτοποριακή επέμβαση στο άνω τμήμα του κεφαλιού του Τζέιμς Μπόισεν.

Ο ασθενής έλαβε μόσχευμα κρανιοπροσωπικού ιστού, ενώ υπεβλήθη και σε μεταμόσχευση νεφρού και παγκρέατος, λόγω μιας σπάνιας μορφής καρκίνου.

«Ήταν μια πραγματικά μοναδική κλινική κατάσταση, που μας έδωσε την ευκαιρία να εκτελέσουμε αυτή την περίπλοκη μεταμόσχευση», δήλωσε ο πλαστικός χειρουργός Τζέσι Σίλμπερ.

Ο 55χρονος άνδρας που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, και θα μείνει για μερικές εβδομάδες ακόμα σε ένα ειδικό κέντρο αποκατάστασης, δήλωσε: «Είμαι έκπληκτος πόσο καλά νιώθω και θα είμαι ευγνώμων για πάντα που μου δόθηκε μια νέα ευκαιρία να μπορέσω να κάνω ξανά τα πράγματα που μου αρέσουν και να είμαι μ' αυτούς που αγαπώ».