6 Ιούνιος 2015, 12:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούνιος 2015, 12:28

Στην Οτάβα οι «Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» (βίντεο)

  • Στην Οτάβα οι «Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» (βίντεο)
  • Στην Οτάβα οι «Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» (βίντεο)

Η αρχαία Ελλάδα «μαγεύει» τον Καναδά! Στο Μουσείο Πολιτισμού του Καναδά, στην Οτάβα, παρουσιάζεται πλέον η μεγάλη έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο». Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού από τα ΜΜΕ της χώρας.

Η έκθεση προκάλεσε πρωτοσέλιδα αφιερώματα στον καναδικό Τύπο, όπου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα 500 και πλέον σπουδαία εκθέματα. Περιλαμβάνει αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας, που προέρχονται από 22 ελληνικά μουσεία.

Το προηγούμενο διάστημα η έκθεση παρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ, όπου σημείωσε τεράστια επιτυχία και είχε θεαματική προσέλευση επισκεπτών.

Έως τις 12 Οκτωβρίου τα μοναδικά εκθέματα θα βρίσκονται στο Μουσείο Ιστορίας της Οτάβας, το οποίο δέχεται 1,2 εκατ. επισκέπτες το χρόνο από όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια (24 Νοεμβρίου 2015 έως 10 Απριλίου 2016) η έκθεση θα μεταφερθεί στο Field Museum, στο Σικάγο, και στο National Geographic Museum, στην Ουάσιγκτον (26 Μαΐου 2016 έως 9 Οκτωβρίου 2016).