6 Ιούνιος 2015, 09:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούνιος 2015, 09:48

Στους 396 οι νεκροί από το ναυάγιο στην Κίνα

  • Στους 396 οι νεκροί από το ναυάγιο στην Κίνα
    Γερανοί επαναφέρουν το πλοίο στην επιφάνεια του ποταμού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στους 396 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από το τραγικό δυστύχημα με το κρουαζιερόπλοιο, που βυθίστηκε την περασμένη Δευτέρα στον ποταμό Γιανγκτσέ.

Mόλις 14 από τους επιβαίνοντες έχουν διασωθεί, ανάμεσα στους οποίους και ο καπετάνιος του πλοίου. Ο γενικός διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου Τζιάνγκ Τζάο ζήτησε συγγνώμη, δηλώνοντας ότι θα συνεργαστεί στις έρευνες του ναυαγίου.

Ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του πλοίου παραμένουν υπό κράτηση για τις ανάγκες της έρευνας.

Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες, το πλοίο δεν είχε υπεράριθμους επιβάτες και διέθετε αρκετά σωσίβια. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας έχει επιβεβαιώσει το γεγονός ότι το πλοίο επλήγη από έναν ανεμοστρόβιλο, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 117 και πλέον χιλιομέτρων την ώρα.

«Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που εμφανίζεται κάθε 5 χρόνια», δήλωσε στέλεχος του Κρατικού Γραφείου Μετεωρολογίας (BEM). Η κρατική εφημερίδα People's Daily αναφέρει ότι τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στις καμπίνες του πλοίου, που επαναφέρθηκε χθες στην κανονική του θέση.

Περισσότεροι από 1.000 συγγενείς των θυμάτων έχουν φτάσει στην περιοχή Τζιανλί, με τους περισσότερους να είναι οργισμένοι από την έλλειψη ενημέρωσης από την κυβέρνηση.