5 Ιούνιος 2015, 20:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούνιος 2015, 20:30

Άστατος καιρός με βροχές το σαββατοκύριακο

  • Άστατος καιρός με μπόρες και καταιγίδες την Τρίτη
    Φωτ.: Ευάγγελος Μπουγιώτης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Άστατο καιρό κατά περιόδους νεφελώδη, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπει το Σάββατο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα στα ανατολικά.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο αναλυτικά:

Στην Αττική άστατος καιρός κατά τόπους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 24 βαθμούς  Κελσίου.