5 Ιούνιος 2015, 18:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούνιος 2015, 20:11

Βενιζέλος: Σας παραδίδω την εντολή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, να την τιμήσετε

  • Βενιζέλος: Σας παραδίδω την εντολή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, να την τιμήσετε
    Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σήμερα κατά τη διάρκεια της έναρξης των εργασιών του 10ου συνεδρίου του κόμματος ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Με ένα σύντομο χαιρετισμό σήμερα (υποσχέθηκε ότι θα πει περισσότερα αύριο) εγκατέλειψε την καρέκλα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο ηγέτης του κόμματος, που χρεώθηκε στις ημέρες της ηγεσίας του την πολιτική σμίκρυνση του ΠΑΣΟΚ, με την ομιλία του άνοιξε τις εργασίες του 10ου συνεδρίου στο οποίο θα επισφραγισθεί η αλλαγή ηγεσίας.

Τα φαβορί για την διαδοχή του είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. 

«Αποθέτω την εντολή που μου έδωσαν στις 18/3/2012 σε σας, ως γνήσιους εκπροσώπους της κοινωνικής βάσης. Σας καλώ να πάρετε με σεβασμό στα χέρια σας την εντολή αυτή και να την τιμήσετε» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα.

«Θα μιλήσω αύριο για τους λόγους που με οδήγησαν να ζητήσω τη λήξη της θητείας μου ένα χρόνο νωρίτερα. Ίσως κάποιοι νομίζουν πως θα βρουν το πεδίο ελεύθερο για άλωση και αλλοίωση του μικρού ΠΑΣΟΚ. Θα με βρουν απέναντί τους, μακριά από τα βάρη που με κάνουν να μην λέω ορισμένα πράγματα» επισήμανε.

Επίσης τόνισε πως αν και δεν θα είναι πρόεδρος, θα βρίσκεται κοντά στο κόμμα ενώ αναφέρθηκε με σκληρά λόγια σε στελέχη που υπονόμευσαν και εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ, υπονοώντας το Γιώργο Παπανδρέου.

«Το συνέδριο αυτό βρίσκει το ΠΑΣΟΚ μικρό εκλογικά και κοινοβουλευτικά. Εγκαταλελειμμένο από στελέχη, που διαμορφώθηκαν μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ανυψώθηκαν και τιμήθηκαν με υψηλά αξιώματα. Υπονομευμένο από προσωπικές συμπεριφορές» είπε με έμφαση και πρόσθεσε: «Εις πείσμα όλων το ΠΑΣΟΚ υπάρχει».