5 Ιούνιος 2015, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούνιος 2015, 09:01

Ο Δήμος Γλυφάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος​

  • Ημέρα της Γης: Μήνυμα ελπίδα από την δρ Γκούνταλ για το μέλλον του πλανήτη
    Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972

Με τρεις συμβολικές δράσεις συμμετέχει ο Δήμος Γλυφάδας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας ​Π​εριβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Θέμα του φετινού εορτασμού «Αειφόρος κατανάλωση και παραγωγή» και επίσημο σύνθημα «Επτά δισεκατομμύρια όνειρα. Ένας πλανήτης. Κατανάλωσε με προσοχή».

Στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής μέρας για το περιβάλλον μας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10:30 το πρωί δενδροφύτευση, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, δημοτικών συμβούλων και εθελοντών, στο 10ο νηπιαγωγείο Γλυφάδας (Ελευθέρου Ανθρώπου 58).

Στη δράση συμμετέχουν επίσης γεωπόνοι, οι οποίοι θα δείξουν στα μικρά παιδιά πώς μπορούν έμπρακτα να συμβάλουν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια, παιδιά επωφελούμενα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων θα επισκεφθούν το δημαρχείο της Γλυφάδας για να παραδώσουν ζωγραφιές για το περιβάλλον που θα κολληθούν σε διάφορα σημεία του δημαρχείου.


Τα παιδιά θα μάθουν έμπρακτα πώς μπορούν να συμβάλουν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Οι δράσεις όμως θα συνεχιστούν και την Κυριακή 7 Ιουνίου. Από τις 10:30 το πρωί, συμμετέχοντες –μεταξύ των οποίων και εθελοντές– θα συνδράμουν στον καθαρισμό της πλατείας Χαρίτων. Στη συνέχεια θα μεταβούν στους πρόποδες του Υμηττού, στο Πυροφυλάκειο Γλυφάδας, όπου θα δημιουργηθεί μια  συμβολική ανθρώπινη αλυσίδα για την προστασία του βουνού και του φυσικού  περιβάλλοντος της πόλης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.