4 Ιούνιος 2015, 17:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούνιος 2015, 17:40

Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Ο απολογισμός

  • Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Ο απολογισμός

Το τελετουργικό με ουσία, με το οποίο κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ολοκληρώθηκε την προπερασμένη Κυριακή. Είμαστε ήδη στην επόμενη ημέρα, αυτήν του απολογισμού. Ο οργανωμένος φορέας του ποντιακού ελληνισμού, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, δεν μπορεί παρά να μείνει ικανοποιημένη από τη συμμετοχή του κόσμου αλλά και τη δύναμη του μηνύματος μιας συνολικής διεκδίκησης αναγνώρισης των γενοκτονιών: Ελλήνων του Πόντου, Αρμενίων, Ασσυρίων.

Η Τριάδα αυτή μπορεί και οφείλει να προχωρήσει παραπέρα την αξίωση της μη λήθης, της αποδοχής του εγκλήματος εκ μέρους της Τουρκίας ως διαδόχου κράτους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της αναγνώρισης των γενοκτονιών από όλη τη διεθνή κοινότητα, αλλά και τη μεγαλύτερη εμπλοκή του οργανωμένου ελληνικού κράτους σε αυτήν τη μάχη. Ο αγώνας των Ποντίων είναι διαρκής και δύσκολος. Σημειώνει όμως μικρές νίκες που στην πορεία μπορούν να κρίνουν και τον πόλεμο.

Όσα έγιναν στις κεντρικές εκδηλώσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να δείτε εδώ, και στην Αθήνα, με τη φροντίδα του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδας και Νήσων εδώ.