5 Ιούνιος 2015, 16:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούνιος 2015, 13:47

Η Νέα Κερασούντα υποδέχεται αντίγραφο της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά

  • Η Νέα Κερασούντα υποδέχεται αντίγραφο της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά

Το ιερότερο σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού, το αντίγραφο της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, υποδέχεται για μόνιμη παραμονή με διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις η Νέα Κερασούντα Πρέβεζας το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015.

Οι ποντιακής καταγωγής κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας δηλώνουν ιδιαίτερα συγκινημένοι που θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στη χάρη Της.

Οι εκδηλώσεις υποδοχής  διοργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ενώ τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ζηρού.

Την εικόνα θα υποδεχτεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος στην είσοδο του χωριού το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 18:30, ενώ μισή ώρα αργότερα θα ξεκινήσει η Δοξολογία και ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Η πρώτη μέρα της υποδοχής της εικόνας θα ολοκληρωθεί με εκδήλωση για την Παναγία Σουμελά και τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού στην πλατεία του χωριού.

Την επόμενη μέρα στις 07:00 θα ξεκινήσει ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώ θα ακολουθήσει μνημόσυνο για τους σφαγιασθέντες Ποντίους. Έπειτα (στις 11:00) θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων Ποντίων, ενώ στις 19:30 θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση στην Παναγία Σουμελά.

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ06
ΙΟΥΝΙΟΣ
2015
18:30
Η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέας Κερασούντας...