11 Ιούλιος 2013, 14:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:23

Αγωγή για το θάνατο του αστυνομικού στου Ρέντη

  • Δις ισόβια για τον φόνο αστυνομικών της ΔΙΑΣ στο Ρέντη

Αγωγή για το θάνατο του αστυνομικού στου Ρέντη. Νέες εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που έπεσαν νεκροί στου Ρέντη τον Μάρτιο του 2011.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε σε δις ισόβια τους τρεις από τους τέσσερις δολοφόνους που «θέρισαν» τις ζωές των άτυχων παλικαριών, η οικογένεια του Γιάννη Ευαγγελινέλη κατέφυγε και πάλι στη Δικαιοσύνη. Αυτή τη φορά καταθέτοντας αγωγή, συνολικού ύψους 1.000.000 ευρώ, εναντίον του ελληνικού Δημοσίου, με την οποία καταλογίζει σοβαρές παραλείψεις στην Ελληνική Αστυνομία και κάνει λόγο για «πόλεμο», στον οποίο πήγαν «γυμνοί» -υπακούοντας εντολές- οι δύο αστυνομικοί!

Η οικογένεια του 23χρονου αξιώνει από το Δημόσιο το ποσό αυτό ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη, με αγωγή που κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. Στο κείμενο, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει αποκλειστικά σήμερα η «Espresso», αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους η μητέρα και οι δύο αδελφές του νεαρού ειδικού φρουρού ζητούν χρηματική αποζημίωση από το κράτος. Η χαροκαμένη οικογένεια περιγράφει τα περιστατικά της 1ης Μαρτίου 2011, όταν έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αδίστακτων κακοποιών οι δύο αστυνομικοί, και αναφέρεται σε μια σειρά παραλείψεων και λαθών που οδήγησαν στον θάνατό τους.

Πηγή: imerisia.gr