3 Ιούνιος 2015, 21:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούνιος 2015, 20:59

Με ψαλμό από την Αγία Γραφή απάντησε στους δικαστές η Βίκυ Σταμάτη

  • Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσαν σύζυγος και κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου
    Η Βίκυ Σταμάτη (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Πρώτα είχε ακούσει τον εισαγγελέα έδρας να ζητά από το δικαστήριο να πει «όχι» στην έκτη αίτηση αποφυλάκισης που έχει καταθέσει. Ύστερα, επιθυμώντας να απαντήσει, η Βίκυ Σταμάτη απήγγειλε στο δικαστήριο ψαλμό από την Αγία Γραφή ζητώντας «το έλεος του Κυρίου».   

Μιλώντας σε δημοσιογράφους η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που επέστρεψε στο Δρομοκαΐτειο και αναμένει την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είπε πως «αποφάσισαν χειροπέδες στα χέρια, όχι στο στόμα». Σε ερώτηση αν πιστεύει πως το δικαστήριο θα ακολουθήσει την εισήγηση του εισαγγελέα ή αν θα της δώσει δυνατότητα να πάει στο παιδί της απάντησε «ευελπιστώ».

Δίπλα στη Βίκυ Σταμάτη στεκόταν ο πρώην υπουργός. Και οι δύο ανέμεναν τους αστυνομικούς να τους μεταφέρουν στο διπλανό κελί για την αναχώρησή τους από το Εφετείο. «Αυτή είναι η ελπίδα», είπε η εκείνη. Όταν οι δημοσιογράφοι την ρώτησαν πάλι για την αγόρευση του εισαγγελέα ο οποίος δήλωσε ότι το ανήλικο παιδί τους ουσιαστικά δεν την χρειάζεται, η Βίκυ Σταμάτη ξέσπασε σε κλάματα δηλώνοντας: «Το μαγικό άγγιγμα του γονέα, της μητέρας απουσιάζει. Ο τροφοδοτικός μαστός είναι η μάνα».

Άκης Τσοχατζόπουλος: Σήμερα αποκαλύφθηκε μεγαλειωδώς ότι συνεχίζεται η πολιτική δίωξη, σκληρότατη εναντίον αθώων ανθρώπων.

Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγίσκος Ραγκούσης, ζήτησε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να μην ακούσει την εισαγγελική πρόταση και να κρίνει ανθρώπινα, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες. Χαρακτήρισε δε άθλιες τις συνθήκες κράτησης στο Δρομοκαΐτειο ενώ η εντολέας του παρενέβη και υποστήριξε πως εντός του νοσοκομείου υπήρξε απόπειρα βιασμού της.