3 Ιούνιος 2015, 20:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούνιος 2015, 20:31

Με νεφώσεις και πρόωρα μελτέμια ο καιρός την Πέμπτη

  • Άρση του απαγορευτικού απόπλου – Κανονικά τα δρομολόγια από Πειραιά και Ραφήνα
    Φωτ.: Κατερίνα Νομικού (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, βόρειους ανέμους στο Αιγαίο που θα φτάνουν τα 6 και πρόσκαιρα τοπικά τα 7 μποφόρ και άνοδο της θερμοκρασίας, προβλέπει την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, και κυρίως στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ανατολικά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.