2 Ιούνιος 2015, 21:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούνιος 2015, 21:27

Θέμα ωρών να δοθεί στον αέρα η πρόταση των «πέντε»

  • Θέμα ωρών να δοθεί στον αέρα η πρόταση των «πέντε»
    Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ (Φωτ.: EPA / Tobias Schwarz)

Τελικά φαίνεται πως οι εταίροι-δανειστές έχοντας στα χέρια τους την πρόταση της ελληνικής πλευράς ετοίμασαν τη δική τους αντιπρόταση. Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ, παρά τις διαφωνίες που έχουν μεταξύ τους φαίνεται ότι τα βρήκαν και είναι έτοιμοι να την βγάλουν στον αέρα.

Αυτό μεταδίδουν οι Financial Times, με το δημοσιογράφο της εφημερίδας, Πίτερ Σπίγκελ, να αναφέρει μέσω Twitter ότι «τα τεχνικά κλιμάκια των πιστωτών ολοκλήρωσαν την επεξεργασία της συμφωνίας διάσωσης σήμερα το απόγευμα και η παρουσίασή της θα γίνει αύριο, Τετάρτη».

Επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στη διαπραγμάτευση, το πρακτορείο Reuters τονίζει ότι οι δανειστές οριστικοποιούν τις λεπτομέρειες της πρότασής τους προς την ελληνική κυβέρνηση, δεν διευκρινίζεται ωστόσο εάν αυτή θα έχει τη μορφή «take it or leave it», όπως ευρέως μετέδιδαν χθες.

Την είδηση ότι οι δανειστές κατέληξαν σε ένα κοινό κείμενο, το οποίο και θα παρουσιάσουν στην Ελλάδα, μεταδίδει, επικαλούμενη πηγές του Brussels Group, και η Wall Street Journal.

Ενδιαφέρον θα έχει βέβαια να διαρρεύσουν κομμάτια της συμφωνίας για να δούμε σε τι συμφωνούν με την ελληνική πλευρά και ποια είναι τα αγκάθια ώστε να κλειδώσει η συμφωνία.