2 Ιούνιος 2015, 18:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούνιος 2015, 18:14

Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι για τη ληστεία στο Δίστομο

  • Βρέθηκαν θραύσματα βόμβας στην Ευελπίδων 2

Προφυλακίστηκαν αμέσως μετά τις τυπικές απολογίες που έδωσαν στον ανακριτή οι δυο κατηγορούμενοι για τη ληστεία στο Δίστομο. Οι Γρηγόρης Τσιρώνης και Σπύρος Χριστοδούλου, οι οποίοι είναι υπόλογοι για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, φέρεται να αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται, επιφυλασσόμενοι να δώσουν απαντήσεις στην ανάκριση όταν ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους.

Οι δυο τους συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ στη Χρυσή Ακτή Νέας Αγχιάλου Βόλου και σύμφωνα με πληροφορίες, τους αποδίδονται 8 ληστείες από το 2011 και μετά.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος του Γρηγόρη Τσιρώνη, Κώστας Παπαδάκης, ανέφερε πως ο εντολέας του συνειδητά επέλεξε επί 9 χρόνια «τον δρόμο της φυγοδικίας», καθώς είχε «στοχοποιηθεί από τις Αρχές» και προτίμησε τον «δρόμο της ελευθερίας από την φυλακή».

Κατά την αποχώρηση των δύο προσωρινά κρατουμένων δημιουργήθηκε μικροένταση μεταξύ των αστυνομικών και της ομάδας νεαρών που βρίσκονταν στα δικαστήρια σε συμπαράσταση τους.

Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν από τον ανακριτή να κρατηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού για έναν μήνα, ώστε να έχουν χρόνο για να λάβουν ολόκληρη τη δικογραφία, αίτημα που όμως δεν έγινε δεκτό. Έτσι ο Γρηγόρης Τσιρώνης πρόκειται να μεταχθεί στις φυλακές Τρικάλων και ο Σπύρος Χριστοδούλου πιθανότατα στις φυλακές Αλικαρνασσού.