2 Ιούνιος 2015, 19:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούνιος 2015, 18:27

Ο Άρης Ασλίδης το 'πε και το 'κανε – Παιδιά Ρομά απέκτησαν νέους υπολογιστές (βίντεο)

  • Ο Άρης Ασλίδης το 'πε και το 'κανε – Παιδιά Ρομά απέκτησαν νέους υπολογιστές (βίντεο)
    Παιδιά από τον Δενδροπόταμο με τον αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Λουκατάρη, ιδρυτή του «Φάρου του κόσμου»(φωτ.: Φάρος του Κόσμου)

Νέους υπολογιστές θα αποκτήσουν 150 παιδιά του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων Ρομά της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου «Φάρος του Κόσμου», στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Με αυτόν τον τρόπο οι ανήλικοι Ρομά θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους αναφορικά με την πληροφορική και γενικότερα τον κόσμο της τεχνολογίας.

Πίσω από την πρωτοβουλία βρίσκεται ο 17χρονος ομογενής Αριστοτέλης Ασλίδης, ο οποίος μέσω της πλατφόρμας μικροχρηματοδότησης IndieGoGo κατάφερε να οργανώσει εκστρατεία συγκέντρωσης 5.000 δολαρίων για την αγορά των υπολογιστών. Η εκστρατεία ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 28 Μαΐου.

«Οι υπολογιστές αυτοί είναι πολύ πιθανόν να φιλοξενηθούν σε μια αίθουσα 50 τ.μ., που βρίσκεται στο 3ο δημοτικό σχολείο Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Εκεί θέλουμε να στεγάσουμε και το στούντιο που έχουμε για το ραδιοφωνικό σταθμό και όλα τα εργαστήρια», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης, ιδρυτής του «Φάρου του κόσμου».


Το βίντεο, όπου ο Αριστοτέλης Ασλίδης εξηγεί τους λόγους της εκστρατείας του

Ο Άρης Ασλίδης –με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη– ήρθε σε επαφή με τον Δενδροπόταμο πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν προσέφερε εθελοντική εργασία στο «Φάρο του Κόσμου», κάτι που αποτέλεσε αφορμή για να δημιουργηθούν ισχυροί δεσμοί με την οικογένεια του εν λόγω Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων Ρομά.