2 Ιούνιος 2015, 18:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούνιος 2015, 17:38

Συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με Ρωμιούς της Πόλης

  • Συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με Ρωμιούς της Πόλης
    Φωτ.: Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων

Συνοδευόμενος από τον πρέσβη επί τιμή Γεώργιο Κακλίκη, ο οποίος στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στην Κωνσταντινούπολη ως πρόξενος, ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε την Παρασκευή με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) στην αίθουσα συσκέψεων της κοινότητας Σταυροδρομίου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την αισιοδοξία του για θέματα που αφορούν την Κύπρο και την ομογένεια. «Αισιοδοξία που απορρέει από τις επισκέψεις και τις σχετικές επαφές μου», εξήγησε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ένας από τους ιδρυτές του Συνδέσμου, ο Λάκης Βίγκας, ανέφερε ότι παρά τη συρρίκνωση της ρωμαίικης κοινότητας, ο ΣΥΡΚΙ με δράσεις και προγράμματα που υλοποιεί εκσυγχρονίζει το προφίλ της κοινότητας και δημιουργεί νέες δυναμικές. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αντώνης Παριζιάνος υπογράμμισε το βελτιωμένο κλίμα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στις σχέσεις της ομογένειας της Πόλης με τις τουρκικές Αρχές.

Η εθιμοτυπική επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη ολοκληρώθηκε με την ξενάγησή του στο δημιουργικό εργαστήρι Αγίας Τριάδας και στον παιδικό σταθμό που βρίσκονται στην κοινότητα Σταροδρομίου.