2 Ιούνιος 2015, 17:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούνιος 2015, 16:20

«Αδέσποτες Πόλεις»: Εκδήλωση με οδηγίες για τα αδέσποτα ζώα

  • «Αδέσποτες Πόλεις»: Εκδήλωση με οδηγίες για τα αδέσποτα ζώα
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ευάγγελος Μπουγιώτης

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στα αδέσποτα ζώα της πόλης με τον τίτλο «Αδέσποτες Πόλεις» διοργανώνεται στις 3 Ιουνίου στη Διπλάρειο Σχολή (Πλατεία Θεάτρου 3, κάτω από τη Βαρβάκειο Αγορά) από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Πρόκειται για μια από τις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης «Strange Cities» (Παράξενες Πόλεις), η οποία ανοίγει τις πύλες της από τις 6 μ.μ. της Τετάρτης και πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο σε συνεργασία με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία.

Κτηνίατροι και ειδικοί εκπαιδευτές θα δώσουν οδηγίες για τη συναναστροφή μας με τα αδέσποτα ζώα και πώς να τους συμπεριφερόμαστε.

Θα δοθούν απαντήσεις για το πώς να πλησιάζουμε τα αδέσποτα σκυλιά και τις γάτες, τι να προσέχουμε όταν αναλαμβάνουμε να τα φροντίσουμε, τι σημαίνει θετική εκπαίδευση και πώς μπορεί ένα επιθετικό ζώο να συμβιώσει αρμονικά με μια οικογένεια. Επίσης, διάφορες άλλες συμβουλές και εκπαιδευτικές ιδέες προς ανθρώπους που αγαπούν ή άλλους που φοβούνται τα ζώα συντροφιάς.  

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης θα ακολουθήσει κλήρωση ζωοτροφών, ενώ σύμφωνα με τις επισημάνσεις των διοργανωτών, για λόγους ασφαλείας δεν θα επιτρέπονται κατοικίδια.