2 Ιούνιος 2015, 13:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούνιος 2015, 13:26

Τσίπρας: Εμείς καταθέσαμε ρεαλιστικό σχέδιο, η απόφαση ανήκει στην Ευρώπη

  • Τσίπρας: Εμείς καταθέσαμε ρεαλιστικό σχέδιο, η απόφαση ανήκει στην Ευρώπη
    Φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Επίσκεψη με… ειδήσεις πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός στο υπουργείο Παιδείας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, και υπογράμμισε ότι το δίλημμα πλέον είναι στην ηγεσία της Ευρώπης που πρέπει να επιλέξει αν θέλει μια ρεαλιστική επιλογή εξόδου ή διαίρεση.

«Διαπραγματευόμαστε με σχέδιο και στρατηγική σε αντίξοες συνθήκες. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται και στις προηγούμενες που απλώς υπέγραφαν ό,τι τους ζητούσαν. Οι Έλληνες θα πρέπει να είναι περήφανοι, ανεξάρτητα από την παράταξη στην οποία ανήκουν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Εξήγησε ότι η επόμενη μέρα τις διαπραγμάτευσης θα έχει δυσκολίες, αλλά κλείνοντας την τοποθέτησή του δήλωσε αισιόδοξος. «Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσεγγίσει με σεβασμό τις θέσεις μας και θα βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης», υπογράμμισε.

Τσίπρας: Το υπουργείο Παιδείας, μαζί με το Υγείας, θα κρίνει αν η κυβέρνηση πέτυχε ή όχι τους στόχους της στο τέλος της τετραετίας.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να γίνει προγραμματισμός και απολογισμός σε μηνιαία βάση. «Δεν ήρθαμε να αναπαράγουμε μοντέλα του παρελθόντος αλλά να ανατρέψουμε κατεστημένα» είπε, και τόνισε ότι μεγάλος στόχος είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ώστε οι νέοι να μείνουν και να προσφέρουν στη χώρα.