1 Ιούνιος 2015, 21:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούνιος 2015, 11:44

Το όνομα του Βαγγέλη Γιακουμάκη θα δοθεί στη βιβλιοθήκη σχολείου στο Ρέθυμνο

  • Το όνομα του Βαγγέλη Γιακουμάκη θα δοθεί στη βιβλιοθήκη σχολείου στο Ρέθυμνο
    Το Δημοτικό Σχολείο Αρμένων Ρεθύμνης

Η τραγική εξέλιξη της υπόθεσης Γιακουμάκη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, έχει κινητοποιήσει τη νεολαία του Ρεθύμνου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης. Η τοπική κοινωνία συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες κατά της ενδοσχολικής βίας και της όποιας μορφής ρατσισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Σχολείο Αρμένων ξεκινά εβδομάδα δράσεων από τη Δευτέρα 8 έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κλειδώνοντας τον ρατσισμό και τη βία έξω από το σχολείο».

Παράλληλα αποφασίστηκε η ονοματοδοσία της βιβλιοθήκης του σχολείου σε «Αίθουσα Βαγγέλης Γιακουμάκης», ο οποίος υπήρξε μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Αρμένων Ρεθύμνου.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου και το «Χαμόγελο του Παιδιού», περιλαμβάνουν θεατρικά δρώμενα, μουσική, ανάγνωση βιβλίων, προβολές από μαθητές των δημοτικών, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει και αγώνα ποδοσφαίρου στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Μαθητές και δάσκαλοι, γονείς και πολίτες της ευρύτερης περιοχής, στην εβδομάδα αυτή, θα τραγουδήσουν όλοι μαζί, θα αναδείξουν το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας και θα κουβεντιάσουν μεταξύ τους για την ανάγκη προάσπισης της σχολικής κοινότητας και ολόκληρης της κοινωνίας από τα φαινόμενα ρατσισμού.