1 Ιούνιος 2015, 21:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2015, 20:43

Σχέδιο αξιοποίησης 100 εκατ. ευρώ για το Τατόι

  • Σχέδιο αξιοποίησης 100 εκατ. ευρώ για το Τατόι
    Άποψη του κτηρίου των Ανακτόρων στο πρώην βασιλικό κτήμα του Τατοίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχέδιο αξιοποίησης του πρώην βασιλικού Κτήματος Τατοΐου προωθεί το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενεργείας, το οποίο έθεσε σε δημόσια διαβούλευση, μέχρι και την 7η Ιουνίου 2015, την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την οργάνωση και εξειδίκευση των χρήσεων και των δραστηριοτήτων, που είχε ετοιμάσει ο (καταργημένος πλέον) Οργανισμός της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται χρήσεις αναψυχής και βιολογικών καλλιεργειών με επισκευή των υφιστάμενων κτηρίων. Η ΚΥΑ αναφέρεται μόνο στο σχεδιασμό των χρήσεων, χωρίς να αγγίζει θέματα όπως είναι το πώς θα χρηματοδοτηθεί το έργο, από δημόσια ή ιδιωτικά κεφάλαια, ή ποιος φορέας θα αναλάβει την υλοποίησή του.

Ένας πρώτος προϋπολογισμός που υπάρχει ως εκτίμηση για τη δημιουργία του μητροπολιτικού αυτού πάρκου, είναι 100 εκατ. ευρώ.

Άγνωστο παραμένει και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ανάπλασης. Η υφιστάμενη δόμηση του συνόλου των κτηρίων της περιοχής παρέμβασης ανέρχεται σε 15.056 τ.μ. Σύμφωνα με την ΚΥΑ που έχει δοθεί προς διαβούλευση, η αποκατάσταση και η εκ νέου χρήση των προϋφισταμένων κτηρίων επιτρέπεται πέραν της καθορισμένης δόμησης, εφόσον υπάρξει επαρκής τεκμηρίωσή τους.