1 Ιούνιος 2015, 10:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2015, 08:52

Ιταλία: Τι έδειξαν τα πρώτα exit polls των εκλογών

  • Ιταλία: Τι έδειξαν τα πρώτα exit polls των εκλογών

Οι κάλπες έκλεισαν στην Ιταλία χθες βράδυ, στις 23:00 (τοπική ώρα). Σύμφωνα με τις πρώτες προβολές, βάσει δείγματος ψήφων, που επεξεργάσθηκε το δημοσκοπικό ινστιτούτο Πιέπολι για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης RAI, το Δημοκρατικό Κόμμα (κεντροαριστερά) προηγείται σε τέσσερις περιφέρειες, ενώ στις υπόλοιπες τρεις έχει το προβάδισμα το ξενοφοβικό κόμμα Λέγκα του Βορρά και η Φόρτσα Ιτάλια (δεξιά).

Στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη, προηγείται ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς Βιντσέντσο Ντε Λούκα, με ποσοστό 42,2%.

Στην Απουλία, με πρωτεύουσα το Μπάρι, προηγείται ο επίσης κεντροαριστερός υποψήφιος Μικέλε Εμιλιάνο, με το 44,5%.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Ενρίκο Ρόσι, υπερισχύει στην Τοσκάνη, ενώ και στην περιφέρεια Μάρκε, με πρωτεύουσα την Αγκόνα, οι προβολές δίνουν το προβάδισμα, με ποσοστό 39%, στον Λούκα Τσερισιόλι της κεντροαριστεράς.

Στην περιοχή Βένετο, υπερισχύει με άνεση, με ποσοστό 45,2%, ο απερχόμενος περιφερειάρχης της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Λούκα Τζάια. Ενώ, παρά την μέχρι σήμερα παράδοση της περιοχής να ψηφίζει την κεντροαριστερά, στην περιφέρεια Ούμπρια, με πρωτεύουσα την Περούτζια, προηγείται ο κεντροδεξιός υποψήφιος Κλάουντιο Ρίτσι.

Και στην Λιγουρία, με πρωτεύουσα την Γένοβα, διατηρεί προβάδισμα, με ποσοστό 32,1%, ο υποψήφιος της Φόρτσα Ιτάλια Τζοβάνι Τότι.