29 Μάιος 2015, 22:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάιος 2015, 22:32

Λαφαζάνης και Νόβακ τα είπαν για τον αγωγό

  • Λαφαζάνης και Νόβακ τα είπαν για τον αγωγό
    Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης

Την προέκταση του υπό σχεδίαση αγωγού φυσικού αερίου «Turkish Stream», συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στη Μόσχα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με το Ρώσο υπουργό Ενέργειας, Αλεξάντρ Νόβακ, σύμφωνα με δηλώσεις του δεύτερου σε Ρώσους δημοσιογράφους.

«Το πιο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε, ήταν η προέκταση του αγωγού φυσικού αερίου στο έδαφος της Ελλάδας. Συζητούμε τώρα τεχνικά ζητήματα», είπε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ ο Ρώσος υπουργός. Και πρόσθεσε ότι με την ελληνική πλευρά συζητήθηκαν επίσης ζητήματα ανάπτυξης των σχέσεων στον τομέα της ενέργειας.

Ξεκαθάρισε επίσης, πως δεν έγινε κουβέντα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της, οι οποίες, είπε, δεν μπορούν να επηρεάσουν τη συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας. Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Ιντερφάξ, «η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού φυσικού αερίου "Τurkish Stream", η οποία θα διέλθει μέσω του ελληνικού εδάφους, μεταφέροντας ρωσικό φυσικό αέριο από τα τουρκικά σύνορα στην Ευρώπη. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αποκάλεσε "Greek Stream" αυτή τη διακλάδωση».

Το τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου καταλήγει: «Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν νωρίτερα επιβεβαίωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την ετοιμότητα της Μόσχας να παράσχει στις ελληνικές εταιρείες χρηματοδότηση για τη συμμετοχή τους στο έργο».