29 Μάιος 2015, 19:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάιος 2015, 19:32

Ένας νεκρός σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους ληστές του Διστόμου

  • Ένας νεκρός σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους ληστές του Διστόμου
    Από αριστερά: Σπύρος Χριστοδούλου, Γιώργος Πετράκος και Σπύρος Δραβίλας (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από το μεσημέρι της Παρασκευής για την σύλληψη των ληστών του Διστόμου με ανταλλαγή πυροβολισμών στη Νέα Αγχιάλο του Βόλου και έναν νεκρό! Πρόκειται για τους δράστες της ένοπλης ληστείας τον περασμένο Αύγουστο, απ’ όπου διέφυγαν με όμηρο τον ταμία, ενώ θεωρούνται ύποπτοι για σοβαρές ληστείες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό. Ειδικότερα, πρόκειται για τον 36χρονο Γιώργο Πετρακάκο, τον 34χρονο Σπύρο Δραβίλα και τον 44χρονο Σπύρο Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες (που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα από την αστυνομία) ο Σπύρος Δραβίλας αυτοκτόνησε μόλις αντιλήφθηκε τους άντρες της ΕΚΑΜ που εισέβαλαν στην μεζονέτα (κρησφύγετο των ληστών) ενώ στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται οι Σπύρος Χριστοδούλου και Γιώργος Πετρακάκος που δεν προέβαλαν αντίσταση. Ο Δραβίλας, σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες, είχε βοηθήσει τον Βασίλη Παλαιοκώστα κατά την απόδρασή του με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Την επιχείρηση έχουν αναλάβει άνδρες των ΕΚΑΜ και συμμετέχει το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., όταν οι ληστές κλήθηκαν να παραδοθούν ακούσθηκαν δύο πυροβολισμοί μέσα στο σπίτι και αμέσως μετά οι δύο από αυτούς βγήκαν έξω και παραδόθηκαν.


Φωτογραφία των τριών καταζητούμενων που έδωσε στη δημοσιότητα τη Ελληνική Αστυνομία

Οι συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι ο σύντροφος τους αυτοπυροβολήθηκε για να μην πέσει στα χέρια των αστυνομικών, κάτι το οποίο ερευνάται από τις αρχές. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και αναμένεται καινούργια ενημέρωση από την αστυνομία.

Στη μεζονέτα, στην περιοχή Χρυσή Ακτή της Νέας Αγχιάλου, όπου είχαν βρει καταφύγιο οι τρεις ληστές, βρέθηκαν όπλα και τρία αυτοκίνητα, ενώ η αστυνομία αναζητά και ένα κλεμμένο φουσκωτό. Οι ληστές του Διστόμου κατά το παρελθόν έχουν κάνει ληστείες με τον τρομοκράτη Νίκο Μαζιώτη, αλλά και με τον καταζητούμενο δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα.

Φαίνεται πως μόνο τον τελευταίο μήνα είχαν ληστέψει τράπεζες στην Φαρκαδόνα και τον Αμπελώνα Λάρισας, ενώ κατηγορούνται συνολικά για 24 ληστείες, με λεία πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.