29 Μάιος 2015, 10:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάιος 2015, 09:55

Φρίκη: Πάνω από χίλια ποντίκια σε σπίτι-τρώγλη

  • Φρίκη: Πάνω από χίλια ποντίκια σε σπίτι-τρώγλη

Περισσότερα από χίλια ποντίκια, σκύλοι, γάτες και ψάρια εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από ένα σπίτι που θύμιζε τρώγλη, στο Κάλγκαρι του δυτικού Καναδά, ανακοίνωσε οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων.

Ένας επιθεωρητής των υπηρεσιών δημόσιας υγείας που εξέτασε το σπίτι όταν επενέβη η αστυνομία έκρινε ότι ήταν «ακατάλληλο» για κατοικία λόγω των «ανθυγιεινών συνθηκών» που επικρατούσαν σ' αυτό.

Συνολικά μέσα στο σπίτι βρέθηκαν 1.037 ποντίκια, 3 γάτες, 3 σκύλοι και 80 ψάρια. Τα περισσότερα από τα ζώα ήταν τραυματισμένα και σε πολύ κακή κατάσταση.

Τα ποντίκια ήταν κλεισμένα σε κουτιά, σε κλουβιά και σε γυάλες. Οι κτηνίατροι αναγκάστηκαν να κάνουν ευθανασία σε 275 ζώα.

«Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ζώων που έχει βρεθεί σε ένα σπίτι στην ιστορία του Κάλγκαρι» ανέφερε η οργάνωση για την προστασία των ζώων Humane Society. Κανείς δεν ξέρει τι σκόπευε να κάνει με όλα τα ποντίκια που είχε μαζέψει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, στον οποίον θα ασκηθεί δίωξη, πρόσθεσε ο διευθυντής της Humane Society, Μπραντ Νίκολς.