28 Μάιος 2015, 13:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάιος 2015, 13:36

Ο Προκόπης Παυλόπουλος για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

  • Ο Προκόπης Παυλόπουλος για την ελληνικότητα της Μακεδονίας
    Φωτ.: ΑΟΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος

Σαφές και ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς όλες τις κατευθύνσεις αναφορικά με την ελληνικότητα της Μακεδονίας κατά τη σημερινή συνάντησή του, στο Προεδρικό Μέγαρο, με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

Η δήλωση του προέδρου της ΠΕΔΚΜ Λάζαρου Κυρίζογλου που υποστήριξε ότι «η μακεδονική γη βοά ακόμα και σήμερα από τα σπλάχνα της ότι είναι Ελλάδα», αποτέλεσε έναυσμα για την απάντηση του Πρ. Παυλόπουλου ότι «γι’ αυτό μόνον ανόητοι μπορούν να αμφιβάλλουν». Τόνισε επίσης πως «η Αμφίπολη είναι ανεξάντλητη ως περιοχή, εάν συλλογισθεί κανείς πότε ξεκίνησαν οι ανασκαφές. Και να θυμάστε ότι είναι πολλά τα χρόνια που έχει να μας εκπλήσσει στο μέλλον η αρχαιολογική σκαπάνη».

Αφορμή για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στάθηκε μια τιμητική πλακέτα που του προσέφεραν τα μέλη της ΠΕΔΚΜ, η οποία απεικόνιζε το έμβλημα της Περιφερειακής Ένωσης: τον Μέγα Αλέξανδρο, το αστέρι της Βεργίνας και μία λεπτομέρεια από το ψηφιδωτό της Αμφίπολης.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Συμεών Δανιηλίδης ζήτησε τη συνδρομή του Πρ. Παυλόπουλου ώστε να συνεχιστούν οι ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι «όσο μπορώ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, την τοπική αυτοδιοίκηση θα την στηρίζω πάντα ως κύτταρο της Δημοκρατίας αλλά και ως πυλώνα της κοινωνίας μας».