28 Μάιος 2015, 13:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάιος 2015, 13:04

Στα Τρίκαλα τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (φωτο)

  • Στα Τρίκαλα τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (φωτο)

Με λιτό και μεστό περιεχόμενο η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών νομού Τρικάλων πραγματοποίησε εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Λέσχης Κοσμάς Αποστολίδης, καλωσορίζοντας τον κόσμο. Στη συνέχεια ο κεντρικός ομιλητής Ευριπίδης Π. Γεωργανόπουλος, διδάκτωρ ιστορίας, ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα «Επισημάνσεις και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου», εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του κοινού για τη Γενοκτονία. Μέλη της παιδικής χορευτικής ομάδας απέδωσαν ποιήματα στην ποντιακή διάλεκτο και η εκδήλωση έκλεισε με το χορό σέρρα, υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου της χορευτικής ομάδας Αχιλλέα Λέρα.


Η παιδική ομάδα του συλλόγου απαγγέλλει ποιήματα

Ο σύλλογος βρέθηκε με τιμητικό άγημα στις εκδηλώσεις  της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του συλλόγου με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές παρέστη στη δοξολογία του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Τρίκης και Σταγών Αλεξίου, όπου ο πρόεδρος του συλλόγου Κ. Αποστολίδης μίλησε για το ιστορικό της ημέρας και την ανάγκη για διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, στην πλατεία Μικράς Ασίας.

Gallery