28 Μάιος 2015, 12:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάιος 2015, 12:21

Απετράπη αυτοκτονία 18χρονου από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

  • Απετράπη αυτοκτονία 18χρονου από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Μια ακόμη περίπτωση αυτοκτονίας που εκδηλώθηκε από έναν 18χρονο νεαρό απετράπη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες.

Ήταν χθες το πρωί όταν το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT» από διαχειριστή ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών ότι χρήστης της εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει προκειμένου να πετύχει την άρση του αποκλεισμού του από διαδικτυακό παιχνίδι.

Η πρόθεση της αυτοκτονίας από τον φερόμενο ως εθισμένο παίκτη διατυπώθηκε σε επικοινωνία με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών μέσω ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων (chat). Χωρίς να χάσουν χρόνο, τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα εντοπίζοντας την διαδικτυακή σύνδεση μέσω της οποίας έστειλαν τα επίμαχα μηνύματα στους διαχειριστές της ιστοσελίδας.

Παράλληλα, ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και ο 18χρονος μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών και συγγενών του στο οικείο Νοσοκομείο, όπου όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς δεν συνέτρεχαν λόγοι νοσηλείας του.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERKID
Facebook: www.facebook.com/cyberkid.gov.gr
Twitter: @cyberalertGR
Ιστότοπος: www.cyberkid.gr