10 Ιούλιος 2013, 16:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:23

Η παιδοκτόνος, που σκότωσε και έβαλε το μωρό στην κατάψυξη

  • Η παιδοκτόνος, που σκότωσε και έβαλε το μωρό στην κατάψυξη

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε πριν από λίγο στον Εισαγγελέα Πλημμελιοδικών Πάτρας η 31χρονη μητέρα που σκότωσε με τα ίδια της τα χέρια το τριών μηνών μωρό της γιατί δεν σταματούσε να κλαίει και μετά το έβαλε στην κατάψυξη.

Η παιδοκτόνος πήρε προθεσμία μέχρι αύριο για να απολογηθεί, ενώ σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Έξω από την εισαγγελία, η 31χρονη γυναίκα είπε στους δημοσιογράφους ότι έχει μετανιώσει για ότι έγινε, όμως λίγο νωρίτερα, στους αστυνομικούς είχε δηλώσει με ωμότητα ότι σκότωσε το σπλάχνο της γιατί… «της έσπασε τα νεύρα»!!!!

Τραγικές φιγούρες σ’ αυτό το οικογενειακό δράμα είναι τα δύο άλλα παιδιά της 31χρονης, δύο δίδυμα αγοράκια, μόλις 16 μηνών που είδαν το μικρότερο αδελφάκι τους να πεθαίνει από τα χέρια της μητέρας τους.

Η αστυνομία έχει έρθει σε επαφή με τον εισαγγελέα ανηλίκων, προκειμένου να αποφασιστεί αν τα παιδιά θα παραμείνουν με τον πατέρα και τη γιαγιά τους ή θα τα αναλάβει κάποια κοινωνική υπηρεσία.

Το Χαμόγελο του Παιδιού είχε προειδοποιήσει

«Αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του δύο μηνών βρέφους στο Αλεποχώρι Τριταίας, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” θα ήθελε να ενημερώσει ότι από τις 25 Σεπτεμβρίου 2012 είχε αποστείλει καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές για τη σοβαρότητα της κατάστασης και τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή των παιδιών της οικογένειας.

Όπως αναφέρεται και στην από 25 Σεπτεμβρίου 2012 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 253005/α.σ. κατόπιν τηλεφωνήματος στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» του Οργανισμού, “Το Χαμόγελο Του Παιδιού” είχε ενημερώσει για τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή των παιδιών με την ένδειξη του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ, ζητώντας ταυτόχρονα την τάχιστη παρέμβαση των αρχών και τη διερεύνηση της σοβαρότητας της κατάστασης για την προστασία των παιδιών, σύμφωνα και με το άρθρο 1532 επ. Α.Κ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενήμερο ήταν και το Α.Τ. Χαλανδρίτσας, περιπολικό του οποίου τμήματος μετέβη στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 στην οικία της οικογένειας διαπιστώνοντας πως τα παιδιά διέτρεχαν κίνδυνο.
Χθες, τα δυο παιδιά της οικογένειας εισήχθησαν σε νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και κατόπιν εντολής της Εισαγγελείας Πατρών θα φιλοξενηθούν σε σπίτι του Οργανισμού.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” με αίσθημα υπευθυνότητας και πρωταρχικό μέλημα την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, ενημερώνει πως υπάρχουν ανάλογες καταγγελίες σε εξέλιξη που χρήζουν άμεσης παρέμβασης και κινητοποίησης και πως θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε κάθε παιδί που κινδυνεύει».

Πηγή: madata.gr