27 Μάιος 2015, 18:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάιος 2015, 16:35

Όλη η Αλεξανδρούπολη βγήκε στους δρόμους για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

  • Όλη η Αλεξανδρούπολη βγήκε στους δρόμους για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

Με τεράστια συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο 23 Μαΐου.

Άντρες, γυναίκες και παιδιά κάθε ηλικίας τίμησαν μαζικά τις εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν με πορεία προς το μνημείο της Γενοκτονίας της πόλης. Κόσμος με δάδες στα χέρια, με πανό και με τα λάβαρα των συλλόγων που εκπροσωπούσε κατευθύνθηκε προς το μνημείο, για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας.

«Η τόσο μεγάλη προσέλευση του κόσμου ήταν κάτι που μας έκανε να νιώσουμε ανατριχίλα για την καταγωγή μας» δήλωσαν μέλη ποντιακών συλλόγων.

Μετά την κατάθεση στεφάνων η πομπή κατευθύνθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης όπου ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Θεοφάνης Μαλκίδης αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία της Γενοκτονίας των Ποντίων υπό τον ήχο της λύρας που έπαιζε μοιρολόγια.


Η ομιλία του Θ. Μαλκίδη στην Αλεξανδρούπολη

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τους συλλόγους: Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Νομού Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός», Ποντιακός Σύλλογος Αετοχωριτών «Η Σάντα», Πολιτιστικός Σύλλογος Πεύκων «Οι Ρίζες», Πολιτιστικός Σύλλογος Νίψας, Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος» Νέας Χηλής, Ποντιακός Σύλλογος Φερών «Παναγία Σουμελά», Μορφωτικός και Εξωραιστικός Σύλλογος Παλαγίας «Μέγας Αλέξανδρος», Ποντιακός Σύλλογος Δωρικού «Ακρίτες Κομνηνοί», Σύλλογος Γυναικών «Οι Επίγονοι».

Gallery