27 Μάιος 2015, 16:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάιος 2015, 16:27

Με 500 ευρώ επιδοτεί γιατρούς η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου

  • Με 500 ευρώ επιδοτεί γιατρούς η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου
    Το περιφερειακό ιατρείο στην Αγιάσο της Λέσβου (Φωτ. Lesvosnews.net)

Με δωρεάν σίτιση ή και στέγαση μέχρι του ποσού των 500 ευρώ μηνιαίως επιδοτεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τις υπό προκήρυξη θέσεις επικουρικών και αγροτικών ιατρών σε Λέσβο, Ικαρία, Σάμο, Ψαρά, Οινούσσες, Φούρνους, Θύμαινα και Άη Στράτη. 

H περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου -με επιστολή της προς την αρμόδια 2η Υγειονομική Περιφέρεια σχετικά με τις προκηρυσσόμενες θέσεις επικουρικών και αγροτικών ιατρών για την κάλυψη των κενών θέσεων σε περιφερειακά Ιατρεία των νησιών- κάνει γνωστό ότι η Περιφέρεια προτίθεται να παρέχει δωρεάν σίτιση ή και στέγαση, ανερχόμενη σε ποσό έως 500 ευρώ τον μήνα, ως πρόσθετο κίνητρο, και για όλο το χρονικό διάστημα που θα υπηρετεί ο γιατρός.

Ειδικότερα, επιδοτεί γιατρούς για τις παρακάτω θέσεις που πρόκειται να προκηρυχθούν: Μια θέση αγροτικού γιατρού σε κάθε ένα από τα περιφερειακά ιατρεία Συκαμνιάς Λέσβου, Αγιάσου Λέσβου, Σιγρίου Λέσβου, Κλειούς Λέσβου, Θύμαινας Ικαρίας, Χρυσομηλιάς Ικαρίας, Καρκιναγρίου Ικαρίας, Καλλιθέας Σάμου και Ψαρών Χίου και από μια θέση επικουρικού γιατρού στα περιφερειακά ιατρεία Ψαρών, Οινουσσών, Φούρνων, Θύμαινας και Άη Στράτη.

Στην ίδια επιστολή, η περιφερειάρχης ζήτησε επίσης να προκηρυχθούν τρεις θέσεις ιατρών, τις οποίες η Περιφέρεια επίσης προτίθεται να επιδοτήσει. Πρόκειται για τις θέσεις γιατρών στα περιφερειακά ιατρεία Καρδαμύλων Χίου, Βολισού Χίου και Άγρας Χίου.

«Η Περιφέρεια Βορείου είναι η πρώτη Περιφέρεια που αξιοποιεί τη δυνατότητα που παρέχει ο νόμος, με στόχο τα νησιά να αποτελέσουν επιλογή για τους γιατρούς και έτσι να γίνει πράξη η υγειονομική θωράκιση των κατοίκων τους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου.