1 Ιούνιος 2015, 19:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάιος 2015, 18:30

«Χρυσές Νύχτες» με ταινίες μικρού μήκους στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

  • «Χρυσές Νύχτες» με ταινίες μικρού μήκους στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στη χώρα μας οι «Χρυσές Νύχτες» (Les Nuits en Or) της Ακαδημίας César που θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, την επόμενη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Ιουνίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η οποία  περιλαμβάνει συνολικά 32 ταινίες μικρού μήκους (28 μυθοπλασίας, τρεις κινουμένων σχεδίων κι ένα ντοκιμαντέρ) που βραβεύτηκαν από τις Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών τους.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και η βραβευμένη από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου.

Οι ταινίες θα παρουσιαστούν σε εννέα ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Λισαβόνα, Λουξεμβούργο, Στοκχόλμη, Μαδρίτη, Ρώμη, Βρυξέλλες, Γενεύη, Παρίσι), ενώ οι σκηνοθέτες τους εκτός από την Αθήνα, θα επισκεφτούν την Μαδρίτη, τη Ρώμη και το Παρίσι.


Στιγμιότυπο από την ταινία μικρού μήκους Βόλτα της Στέλλας Κυριακοπούλου

Άλλα φιλμ που θα προβληθούν στο πλαίσιο της μεγαλύτερης κινηματογραφικής γιορτής με ταινίες μικρού μήκους από όλον τον κόσμο, είναι η ταινία The Phone Call του Ματ Κίρκμπι –όπου πρωταγωνιστούν οι Βρετανοί ηθοποιοί Σάλι Χόκινς και Τζιμ Μπρόουντμπεντ– και η ταινία It can Pass Through the Wall του Ρουμάνου σκηνοθέτη Ράντου Τζουντ που απέσπασε το βραβείο της Αργυρής Άρκτου στο πρόσφατο φεστιβάλ Βερολίνου για την ταινία του Aferim!.

  • Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών sgt.gr