27 Μάιος 2015, 11:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάιος 2015, 11:16

Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Κόρινθο (βίντεο)

  • Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Κόρινθο (βίντεο)

Εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των 353.000 αθώων θυμάτων της θηριωδίας των Νεότουρκων και των κεμαλικών πραγματοποίησαν οι Πόντιοι της Κορινθίας, την Κυριακή 24 Μαΐου 2015.

Με μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των προγόνων και Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου της Κορίνθου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης, χοροστατούντος του αρχιμανδρίτη Άνθιμου. Η ομιλία της Πολυξένης Ορκοπούλου, μέλους του Συλλόγου Ποντίων Κορινθίας, φώτισε κάποιες άγνωστες πτυχές της Γενοκτονίας των Ποντίων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μαυσωλείο των ηρώων της περιοχής, από τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Ιωσηφίδη και τις τοπικές αρχές.

«Νιώθω βαθύτατα συγκινημένος που όλο και περισσότερος κόσμος τιμάει τη Γενοκτονία των Ποντίων» ανέφερε ο Γ. Ιωσηφίδης στον λόγο του.

Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσε ο πυρρίχιος χορός που χορεύτηκε από τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Αχαρνών «Ο Καπετάν Ευκλείδης» οι οποίοι ταξίδεψαν στην Κόρινθο αποκλειστικά για να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις μνήμης του συλλόγου.


«Ο Καπετάν Ευκλείδης» χορεύει πυρρίχιο, και άλλες στιγμές της εκδήλωσης

Στον κόσμο προσφέρθηκαν τα καθιερωμένα κόλλυβα στη μνήμη των θυμάτων καθώς και ποντιακά εδέσματα.