27 Μάιος 2015, 08:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2015, 21:08

Καθοριστική συνεδρίαση σήμερα στο Brussels Group για την Ελλάδα

  • Καθοριστική συνεδρίαση σήμερα στο Brussels Group για την Ελλάδα

Κρίσιμο για την Ελλάδα θα είναι το σημερινό Brussels Group. Κατή τη χθεσινή ημέρα υπήρξαν συγκεκριμένες επεξεργασίες σε διάφορα θέματα, προκειμένου να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος. Πρόθεση είναι να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά σημειωνόταν από κυβερνητικές πηγές, ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα υπάρξουν υποχωρήσεις πίσω από τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί.

Κατά τις ίδιες πηγές, συζητούνται τα ανοικτά θέματα και ειδικότερα το ζήτημα του ΦΠΑ, το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού και το ζήτημα του ασφαλιστικού. Αναφορικά με τον ΦΠΑ οι συζητήσεις βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, στο μοντέλο που προτείνει η κυβέρνηση για τρεις συντελεστές, 7%, 14% και 22%.

Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει όσο περισσότερα τρόφιμα στον χαμηλό συντελεστή 7%, στο πλαίσιο μιας κοινωνικά δίκαιης ανακατανομής. Ως προς το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η διαφορά στις εκτιμήσεις προκύπτει σε ζητήματα λογιστικού υπολογισμού δαπανών.