1 Ιούνιος 2015, 17:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάιος 2015, 18:03

Τα Μελίσσια αποκτούν μνημείο για την Γενοκτονία

  • Τα Μελίσσια αποκτούν μνημείο για την Γενοκτονία
    Από την δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου την Κυριακή 24 Μαΐου στα Μελίσσια

Όχι μόνον ανακοίνωσε δημιουργία μνημείου για τα θύματα της Γενοκτονίας, αλλά το δρομολογεί και άμεσα ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης. Η αποκάλυψή του είχε γίνει την Κυριακή 25 Μαΐου, στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Στο χαιρετισμό του εκείνη την ημέρα είπε πως «τα Μελίσσια θα στηρίξουν τη δημιουργία του μνημείου της Γενοκτονίας των Ποντίων και των Μικρασιατών στην Πλατεία του Αγίου Γεωργίου, για να τιμούμε τους ηρωικούς νεκρούς της τουρκικής βαρβαρότητας». Με αφορμή την τοποθέτησή του αυτή, το pontos-news.gr επικοινώνησε με το δήμαρχο και τον ρώτησε με ποιον τρόπο θα στηρίξει ο Δήμος τη δημιουργία του μνημείου και αν έχουν δρομολογηθεί ήδη κάποιες κινήσεις.

Τι μας είπε; «Τα Μελίσσια είναι μια πόλη με πολύ έντονο το ποντιακό και μικρασιατικό στοιχείο, γι’ αυτό τον λόγο ζητήσαμε από τους συλλόγους της περιοχής μας να υποβάλουν στο Δήμο εισήγηση, για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να δημιουργηθεί ένα μνημείο στην Πλατεία του Αγίου Γεωργίου, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να τιμήσουμε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στις γενοκτονίες».


Ο Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης (Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Και συνέχισε ο δήμαρχος: «Έχω καλέσει ήδη σύσκεψη όλων των προέδρων των συλλόγων και των εμπλεκόμενων φορέων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Ιουνίου στις 19:00. Εκεί θα μιλήσουμε συγκεκριμένα για το μνημείο της Γενοκτονίας. Έπειτα, το θέμα θα συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο για να ληφθούν οι αποφάσεις».

Σε ερώτηση που του θέσαμε σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου, μας επισήμανε πως είναι κάτι που επίσης θα συζητηθεί στη σύσκεψη σημειώνοντας πως ενδέχεται το συνολικό κόστος να καλυφθεί από συλλόγους και φορείς Ποντίων και όχι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.