26 Μάιος 2015, 12:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2015, 12:18

Με πυρρίχιο στην προτομή του Μητροπολίτη Χρύσανθου τιμήθηκε η Γενοκτονία στην Πάτρα (φωτο)

  • Εγγραφές για τη νέα χορευτική χρονιά στον Φάρο Ποντίων Πατρών

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Σωματείο «Φάρος Ποντίων Πατρών», εκπληρώνοντας ένα ηθικό, ιστορικό και εθνικό καθήκον τίμησε τη μνήμη των 353.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιώντας εκδηλώσεις μνήμης την Κυριακή 24 Μαΐου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παρουσία της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της πόλης των Πατρών αλλά και πλήθους κόσμου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία μνήμης, από τον Άγιο Νεκτάριο έως την πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού, στη συμβολή της λ. Ελευθερίου Βενιζέλου με την Ακρωτηρίου, στην οποία βρίσκεται και η προτομή του Μητροπολίτη Χρύσανθου, του τελευταίου Μητροπολίτη Τραπεζούντας και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών, όπου τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και διάφορους φορείς.


Τα μέλη του Σωματείου «Φάρος Ποντίων Πατρών»

Ιδιαίτερα συγκινητική και καθηλωτική ήταν η ομιλία του Κωνσταντίνου Πλατυκώστα, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, με θέμα  «Ποντιακή Γενοκτονία – Από τον Πόντο στην Πάτρα». Η εκδήλωση έκλεισε με πυρρίχιο από το χορευτικό τμήμα του Φάρου.

Gallery