26 Μάιος 2015, 11:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2015, 10:45

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: 40 χρόνια στο τιμόνι της εκκλησίας

  • Πέθανε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός

Τα 40 χρόνια του Αρχιεπίσκοπου Αυστραλίας Στυλιανού από τον ενθρόνισή του, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην κεφαλή της Εκκλησίας της Αυστραλίας γιόρτασε πριν από λίγες η ελληνορθόδοξη κοινότητα της χώρας.

Περισσότερα από 800 άτομα συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα Sarah Grand του ξενοδοχείου Le Montage στο Σίδνεϊ για να τιμήσουν τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, ποιητή και ακαδημαϊκό παράλληλα, καθώς και το σπουδαίο έργο του.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Κορέας Αμβρόσιος, ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι κάθε ορθόδοξου ναού στην Αυστραλία και εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Έλληνας πρέσβης Χάρης Νταφαράνος και ο πρώην υπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γιώργος Σουρής.

Συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός τους ευχαρίστησε όλους όχι μόνο για την παρουσία τους αλλά και για τη βοήθεια που του παρείχαν για να φέρει εις πέρας το έργο του.

Στη συνέχεια ο διεθνούς φήμης μαέστρος Τζορτζ Έλις διεύθυνε τη Χορωδία της Χιλιετίας της Αρχιεπισκοπής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός είναι ο αρχιτέκτονας της στιβαρής Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας που αυτήν τη στιγμή αποτελεί ομπρέλα, μεταξύ άλλων, για 120 ναούς σε όλη τη χώρα, τη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέα, τα Ημερήσια Κολέγια και γηροκομεία σε όλες τις πολιτείες, καθώς και διάφορες φιλανθρωπικές υπηρεσίες.