25 Μάιος 2015, 21:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2015, 20:40

Καιρός με τοπικές βροχές και σκόνη την Τρίτη

  • Καιρός με τοπικές βροχές και σκόνη την Τρίτη
    Φωτ.: Gabriel Carlson (Flickr)

Πρόσκαιρους όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπει την Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το απόγευμα θα πέσουν τοπικές βροχές στα νότια ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα νότια.

Την Τετάρτη προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Η αφρικανική σκόνη θα επιμείνει στα νότια και ανατολικά, στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη έχει ως εξής:

Στην Αττική αρχικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά αίθριος καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Τοπικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα νότια. Τις απογευματινές ώρες πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και στο Ιονίου τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νότια ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά γενικά αίθριος σε Κυκλάδες και Κρήτη. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που στα νότια από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.