25 Μάιος 2015, 17:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2015, 16:57

Ποιοι είναι οι Ρομά που κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκων

  • Ποιοι είναι οι Ρομά που κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκων
    Σε βάρος των τεσσάρων Ρομά έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου

Μια υπόθεση που ενδέχεται να οδηγήσει και στην αποκάλυψη κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών έχει στα χέρια της η Ασφάλεια Σπάρτης. Την περασμένη εβδομάδα, και έπειτα από καταγγελία, αστυνομικοί εντόπισαν σε δύο καταυλισμούς Ρομά δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας τεσσάρων ετών τα οποία όπως αποδείχθηκε από το τεστ DNA δεν ήταν βιολογικά παιδιά των ζευγαριών που ισχυρίζονταν ότι ήταν οι γονείς.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης με εισαγγελική διάταξη δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των δύο ανδρών και δύο γυναικών που συνελήφθησαν για αρπαγή ανηλίκου και ζητά πληροφορίες προκειμένου να εξακριβώσει την ταυτότητα των παιδιών.

Το τετράχρονο αγόρι εντοπίστηκε σε καταυλισμό στην Τραπεζοντή Λακωνίας. Οι φερόμενοι ως γονείς του είναι οι παρακάτω εικονιζόμενοι: Ιωάννης Καραγιάννης του Χρήστου και της Γεωργίας που γεννήθηκε το 1986 στη Σπάρτη και Σοφία Καραγκούνη του Σπυρίδωνα και της Παναγιώτας που γεννήθηκε επίσης το 1986 στη Σπάρτη.

Το τετράχρονο κορίτσι εντοπίστηκε σε καταυλισμό στα Καλύβια Σόχα Λακωνίας. Οι φερόμενοι ως γονείς του είναι οι παρακάτω εικονιζόμενοι: Νεκτάριος-Κωνσταντίνος Καραγκούνης του Σωτηρίου και της Φρειδερίκης που γεννήθηκε το 1980 στη Σπάρτη και Καλλιόπη Καραγιάννη του Νίκου και της Ελένης που γεννήθηκε το 1987 στη Σπάρτη.