25 Μάιος 2015, 14:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2015, 16:26

Μαχητικά τίμησε η Ένωση Ποντίων Μενεμένης τη Γενοκτονία (βίντεο)

  • Ο Ιωάννης Χρήστου, μέλος της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης, μιλά για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Με μεγάλη συμμετοχή μελών αλλά και φίλων της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος» πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 24 Μαΐου οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ποντίων που βρίσκεται στην πλατεία 19ης Μαΐου στο χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ Μενεμένης. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο από επισήμους και το ΔΣ του συλλόγου.

«Ο κόσμος για μια ακόμη φορά τίμησε τις εκδηλώσεις μας για να τιμήσουμε τους προγόνους μας που χάθηκαν κατά την περίοδο της Γενοκτονίας» ανέφεραν μέλη του συλλόγου.

Μια πολύ συγκινητική στιγμή τις εκδήλωσης ήταν όταν ο Ιωάννης Χρήστου, μέλος του συλλόγου, φορώντας την παραδοσιακή φορεσιά του Πόντου μίλησε από το βήμα της εκδήλωσης για τα ιστορικά στοιχεία της Γενοκτονίας των Ποντίων, καθηλώνοντας το κοινό με τις περιγραφές των βιαιοτήτων που υπέστησαν οι Πόντιοι από τους Τούρκους. Ο λόγος του Ι. Χρήστου έκλεισε με την παράκληση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη γείτονα χώρα.

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ24
ΜΑΙΟΣ
2015
10:30
Η Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος» σας προσκαλεί την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και ώρα 10:30...