25 Μάιος 2015, 11:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2015, 11:02

Από τη νόσο Αλτσχάιμερ πάσχει ο Ομάρ Σαρίφ

  • Από τη νόσο Αλτσχάιμερ πάσχει ο Ομάρ Σαρίφ

Από τη νόσο του Αλτσχάιμερ πάσχει τα τελευταία τρία χρόνια ο πασίγνωστος 83χρονος πλέον ηθοποιός Ομάρ Σαρίφ με καταγωγή από την Αίγυπτο, όπως αποκάλυψε ο γιος του Τάρεκ Ελ-Σαρίφ, στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

Ο μοναδικός καρπός του έρωτα του γνωστού ηθοποιού με την συνάδελφό του Φατέν Χαμάμα, δήλωσε πως η κατάσταση της υγείας του πρωταγωνιστή της ταινίας «Λόρενς της Αραβίας» και «Δόκτωρ Ζιβάγκο» συνεχώς επιδεινώνεται και αποτελεί τον λόγο για τον οποίο ο ηθοποιός έχει αποσυρθεί από την υποκριτική.

Παράλληλα, ομολογεί πως ο πατέρας του δεν αποδέχεται το γεγονός ότι είναι άρρωστος και αγωνίζεται να θυμηθεί τις πιο διάσημες ταινίες του συγχέοντας τα ονόματά τους και τα μέρη όπου γυρίστηκαν.

Μάλιστα, ενώ γνωρίζει ότι είναι διάσημος ηθοποιός, ωστόσο «δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο οι άνθρωποι τον αναγνωρίζουν και τον χαιρετάνε στο δρόμο», σύμφωνα με τον γιο του.

Σε συνέντευξή του το 2013, ο Ο. Σαρίφ είχε παραδεχθεί την τάση του να ξεχνάει πολλά πράγματα, αλλά το παρουσίασε ως κάτι θετικό λέγοντας πως αυτό σημαίνει ότι δεν στέκεται στο παρελθόν και σκέφτεται το παρόν, ενώ ο τότε εκπρόσωπός του απέδωσε την κατάστασή του σε υπερκόπωση.


Ο Ομάρ Σαρίφ και η Τζούλι Κρίστι στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «Δόκτωρ Ζιβάγκο»

Πού να το φανταζόταν ο γνωστός ηθοποιός ότι θα βρισκόταν αντιμέτωπος με την νόσο, όταν το 2009 υποδύθηκε έναν πάσχοντα του Αλτσχάιμερ, στην γαλλική ταινία «I Forgot To Tell You». Τελικά κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει η ζωή και τι τον περιμένει στην επόμενη στροφή του δρόμου…