24 Μάιος 2015, 22:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάιος 2015, 20:41

Λαμπρή γιορτή της Ομογένειας για τα 100 χρόνια του Εθνικού Κήρυκα

  • Λαμπρή γιορτή της Ομογένειας για τα 100 χρόνια του Εθνικού Κήρυκα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, αντάξια της ιστορίας του, τίμησε η ελληνική Ομογένεια της Αμερικής τα 100 χρόνια κυκλοφορίας του «Εθνικού Κήρυκα», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας στην Αμερική. Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, συμμετείχαν 430 προσκεκλημένοι εκ των οποίων και πολλοί ομογενείς που είχαν έρθει από διάφορα μέρη των ΗΠΑ, του Καναδά, αλλά και της Ελλάδας. 

Στην εκδήλωση, έγινε αναδρομή σε σημαντικές στιγμές της Ομογένειας, της Ελλάδας και της Κύπρου, που ξεκινούσε μέσα από τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας και κατέληγε σε μορφή προβολών, πλαισιώνοντας τη σκηνή της κεντρικής αίθουσας της δεξίωσης, όπου παρατέθηκε το επίσημο δείπνο.

Οι εθνικοί ύμνοι Ελλάδας και Κύπρου καθώς και μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου, με τις οποίες μεγάλωσαν πολλές γενιές ομογενών από την ορχήστρα «Μικρόκοσμος του Γρηγόρη Μανινάκη και της Αλεξάνδρας Σκένδρου», δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που ενέτεινε τις συγκινήσεις της επετείου.

Για μια εφημερίδα «καθρέφτη», «εκφραστή», «εμπνευστή», «έπαλξη» και «οραματιστή της Ομογένειας» μίλησαν στα μηνύματα που απέστειλαν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι ηγέτες της Ελλάδας και της Κύπρου.