23 Μάιος 2015, 19:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάιος 2015, 19:46

Έπαιξαν το... ζουρνά στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

  • Έπαιξαν το... ζουρνά στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έστειλε το μήνυμα με την ομιλία του και στην εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά κάποια από τα στελέχη έμειναν στη φράση του πρωθυπουργού ότι θα παίζουμε το ζουρνά και θα χορεύουν οι αγορές! Γι’ αυτό και άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση στις τοποθετήσεις τους στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο Θανάσης Πετράκος υποστήριξε ότι «δεν είναι καταστροφή η ρήξη και η έξοδος από το ευρώ», προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δίνει μάχη με συμφέροντα και πως «πρέπει να προετοιμαστούμε για πόλεμο».

Στην πρότασή του για καθυστέρηση πληρωμών επέμεινε από την πλευρά του ο Γιάννης Μηλιός, που διαβάζοντας ένα απόσπασμα από non paper της κυβέρνησης επικρότησε τη θέση της υπέρ της αποκατάστασης της ρευστότητας.

«Κάποιοι είπαν ότι δόθηκαν προφορικές υποσχέσεις για εξασφάλιση ρευστότητας. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στα καφενεία», είπε, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα το οικονομικό επιτελείο.

»Η καθυστέρηση πληρωμών δεν είναι πιστωτικό γεγονός απέναντι σε θεσμικούς δανειστές. Προτείνω την αθέτηση πληρωμών στο πλαίσιο της ζώνης του ευρώ (εφόσον πιεστούμε) γιατί εκτιμώ ότι η αλλαγή νομίσματος σε μια μικρή χωρά σαν την Ελλάδα θα προκαλούσε σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών», κατέληξε.

Στον αντίποδα, να καταθέσουν δικό τους πρόγραμμα όσοι μιλούν για ρήξη ζήτησε ο Στέλιος Παππάς. Σημειώνοντας ότι η συνολική ρήξη σημαίνει χρεοκοπία, ο ίδιος τάχθηκε υπέρ των πολλών μικρών ρήξεων.

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

Με επίθεση κατά των χειρισμών τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και συνολικά της κυβέρνησης τοποθετήθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους και τις κινήσεις του πρωθυπουργού.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνης σχολίασε μεταξύ άλλων: «Μιλάει ακόμα για διαπραγμάτευση, χαρά στο κουράγιο του!». Πρόσθεσε ότι «κατά τα άλλα προσπαθεί να καλοπιάσει τους δικούς του ενόψει των όσων έρχονται...».

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του αναφέρει ότι ο Α. Τσίπρας αντί να κόπτεται για το καλό της χώρας, ενδιαφέρεται για τα εσωκομματικά της παράταξης που εκπροσωπεί, ενώ τον κατηγορεί ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά η πρώτη κίνηση του πρωθυπουργού μετά την επιστροφή του από ιδιαίτερα κρίσιμες συνομιλίες για το μέλλον της χώρας δεν είναι να ενημερώσει τη Βουλή, τα πολιτικά κόμματα, τον ελληνικό λαό αλλά να απολογηθεί στις συνιστώσες του κόμματός του» επισημαίνει δηκτικά με ανακοίνωσή του το Ποτάμι για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ.