22 Μάιος 2015, 18:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2015, 18:13

Οργή της Αθήνας για τα περί Τσαμουριάς του αντιπροέδρου της αλβανικής Βουλής

  • Οργή της Αθήνας για τα περί Τσαμουριάς του αντιπροέδρου της αλβανικής Βουλής
    Ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής ονειρεύεται Τσαμουριές...

Οι κλιμακούμενες προκλήσεις της Αλβανίας, για πρώτη φορά καταδικάστηκαν δημοσίως με σκληρές εκφράσεις από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Γ’ αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής Σπετίμ Ιντρίζι που στις πρώτες δηλώσεις του είχε μιλήσει για Αλβανούς της Τσαμουριάς οι οποίοι θα κερδίσουν τα δικαιώματά τους, άκουσε από τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κούτρα ουκ ολίγα.

Ο Έλληνας διπλωμάτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η επιλογή προσώπων, που είναι φορείς αλυτρωτικών αντιλήψεων και συνδέονται άμεσα με το αποκρουστικό φασιστικό και ναζιστικό παρελθόν της Ευρώπης, σε υψηλές θέσεις στα ανώτατα θεσμικά όργανα του κράτους δεν προάγει τη φιλία, τη συνεργασία, τη σταθερότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ούτε, βεβαίως, συμβάλλει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας».

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό σταθμό Ora News, ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι, αμέσως μετά την εκλογή του στο αξίωμα του Γ΄ αντιπροέδρου της αλβανικής Βουλής απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς αισθάνεται τώρα μετά την εκλογή του ανέφερε ότι αισθάνεται προνομιούχος.

«Αισθάνομαι προνομιούχος για το αξίωμα, είναι μια θετική εκτίμηση που γίνεται στο κόμμα PDIU, στους ψηφοφόρους μας, αλλά και στην υπόθεση, την οποία το κόμμα μας εκπροσωπεί. Είμαι πεπεισμένος ότι όταν οι Αλβανοί της Τσαμουριάς στην Ελλάδα θα κερδίσουν τα δικαιώματά τους, σύντομα θα έχουμε και Τσάμη αντιπρόεδρο στη Βουλή της Ελλάδος»!