22 Μάιος 2015, 16:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2015, 15:55

Οι Έλληνες του Ροστόφ στο Ντον τίμησαν τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Οι Έλληνες του Ροστόφ στο Ντον τίμησαν τη Γενοκτονία των Ποντίων
  • Οι Έλληνες του Ροστόφ στο Ντον τίμησαν τη Γενοκτονία των Ποντίων
  • Οι Έλληνες του Ροστόφ στο Ντον τίμησαν τη Γενοκτονία των Ποντίων

Νίκος Σιδηρόπουλος - Ανταπόκριση από τη Μόσχα

Στις 19 Μαΐου οι ελληνικές οργανώσεις και τα ιδρύματα  της ρωσικής πόλης Ροστόφ στο Ντον οργάνωσαν εκδήλωση, αφιερωμένη στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους και τους κεμαλιστές την περίοδο 1915-1923.

Στον προαύλιο χώρο του ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας από τον ιερέα του ναού Γεννάδιο Μακάρενκο. Στην εκδήλωση πήραν μέρος εκπρόσωποι από τις εθνικές κοινότητες των εβραίων, των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ουκρανών.

Ο αριστούχος του Ελληνικού Σχολείου της πόλης Μαξίμ Τισουκόφ στην αρχή της εκδήλωσης άναψε τη λαμπάδα μνήμης. Τα παιδιά του Ελληνικού σχολείου και οι νέοι της Ελληνικής Κοινότητας «Τάναϊς» ετοίμασαν μουσικό-λογοτεχνική παράσταση με τίτλο «Στη μνήμη ανά τους αιώνες», η οποία προκάλεσε συγκίνηση και δάκρυα.

Μπροστά στο κεντρικό πανό της εκδήλωσης άναψαν κεριά και τοποθετήθηκαν κόκκινα γαρύφαλλα. Η ποντιακή φορεσιά των νέων ανθρώπων που χόρεψαν θύμισε την πατρίδα. Η μνήμη των θυμάτων του Πόντου διατηρήθηκε ζωντανή και στο Ροστόφ του Ντον της Ρωσίας!

Gallery