22 Μάιος 2015, 14:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2015, 14:02

Βαρθολομαίος: Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

  • Βαρθολομαίος: Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο
    Από την πρόσφατη επίσκεψη του Πατριάρχη στις Σέρρες (Φωτ.:ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σ. Μπαρμπαρούσης)

Στην παραφιλολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα περί του ενδεχομένου αποχώρησης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου από την Εκκλησιαστική του επαρχία απάντησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με αφορμή μια επίσκεψη στο Φανάρι.

Μιλώντας σε καθηγητές και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας αφού τόνισε ότι «η Εκκλησία της Αμερικής είναι ο στέφανός μας» εγκωμιάζοντας το πνευματικό της έργο, είπε: «Τις τελευταίες ημέρες, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μια φιλολογία περί παραιτήσεως του Αρχιεπισκόπου ή περί αντικαταστάσεώς του. Αυτό δεν εκφράζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ούτε ο ίδιος μας είπε ότι προτίθεται να παραιτηθεί και επομένω, όλα αυτά τα περί των διαδόχων του είναι δημοσιογραφικές πληροφορίες και μόνο.»


Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος με τον Ομπάμα στην εορτή της 25ης Μαρτίου στο Λευκό Οίκο (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Δ. Πανάγος)

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα εκκλησιαστικών θεμάτων amen.gr, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημέρωσε επίσης ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος θα μεταβεί για συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη στις 6 και 7 Ιουνίου, μαζί με την ηγεσία της Επισκοπικής Συνέλευσης Αμερικής.