23 Μάιος 2015, 12:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2015, 18:46

Ξύπνησε μνήμες Γενοκτονίας εκδήλωση στη Βέροια

  • Ξύπνησε μνήμες Γενοκτονίας εκδήλωση στη Βέροια

Εκδήλωση που θα μείνει βαθιά χαραγμένη σε όσους την παρακολούθησαν από κοντά, ήταν αυτή του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου (Μ.Α.Σ.) «Η Καλλιθέα» το βράδυ της 19ης Μαΐου 2015, που έγινε στον Χώρο Τεχνών Βεροίας. 

Συγκίνησε το κοινό και έδωσε υπόσταση στη ρήση «Η Ρωμανία κι αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλον».

Την εκδήλωση ευλόγησε και προλόγισε ο Μητροπολίτης Βεροίας κ.κ. Παντελεήμων ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης.

Ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης, που αναφέρθηκε στην ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, τη Γενοκτονία των ετών 1914-1922 και την αναγνώρισή της. Ο Σύλλογος «Η Καλλιθέα», θέλοντας να τιμήσει τον Γ. Τανιμανίδη για την προσφορά του στον ποντιακό ελληνισμό, τον ανακήρυξε επίτιμο πρόεδρό του.

Η χορωδία του Συλλόγου Φίλων της Παράδοσης Πόντου – Θράκης – Μικράς Ασίας «Αλησμόνητες Πατρίδες», υπό την καθοδήγηση του χοράρχη Βασίλη Φωτιάδη, απέδωσε παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια που ξύπνησαν μνήμες ξεριζωμού και των μαρτυρίων που υπέστησαν οι Πόντιοι κατά την περίοδο της Γενοκτονίας. Η εκδήλωση έκλεισε με τους χορευτές του συλλόγου οι οποίοι παρουσίασαν τον πυρρίχιο χορό προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.