24 Μάιος 2015, 10:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2015, 17:54

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για συμμετοχή στο 17ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

  • Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για συμμετοχή στο 17ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων
    Εικόνα από το 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά.

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» καθώς και η Οργανωτική επιτροπή νέων του Συναπαντήματος 2015 ανακοίνωσαν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων του 17ου Συναπαντήματος της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, στην Παναγία Σουμελά του Βερμίου, καλώντας τους νέους να δηλώσουν συμμετοχή.

Ο θεσμός του Συναπαντήματος αγκαλιάζει χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερους συλλόγους, με μεγαλύτερη συμμετοχή νέων ποντιακής καταγωγής. Η συνέχιση της ποντιακής παράδοσης, των ηθών και των εθίμων με τρόπο ελκυστικό προς τους νέους έχουν συμβάλει στην επιτυχία του θεσμού.

Το φετινό Συναπάντημα θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 16 έως και την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 και θα περιλαμβάνει επιστημονικές εισηγήσεις, θεατρικές παραστάσεις, λαογραφικά δρώμενα και συζητήσεις επί θεμάτων που άπτονται του ποντιακού πολιτισμού.

Βασικοί σκοποί και στόχοι του Συναπαντήματος σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι:

  • Η βιωματική επαφή των νέων με το προσκύνημα και το συντελούμενο έργο της Σουμελιώτισσας στο Βέρμιο καθώς και τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις των Ποντίων
  • Η ευαισθητοποίησή τους στην αναγκαιότητα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων και της διεθνοποίησής της
  • Τα προβλήματα και οι δυσκολίες εξεύρεσης εργασίας καθώς επίσης και τα θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος
  • Η αλληλοενημέρωση για το έργο και τις δραστηριότητες των άλλων ενεργών νεολαίων, καθώς και η αλληλογνωριμία νέων από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως και από τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Η Οργανωτική επιτροπή του Συναπαντήματος 2015 καλεί μέσω ανακοίνωσης όλα τα ποντιακά σωματεία της χώρας να προσέλθουν στη φετινή διοργάνωση (νέοι από 18 έως 30 ετών) και να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της συμπλήρωσης του εντύπου συμμετοχής (βλ. παρακάτω). Οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν το συντομότερο δυνατόν, με καταληκτική ημερομηνία την 1η Ιουλίου 2015.

Gallery