21 Μάιος 2015, 21:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάιος 2015, 21:39

Ο Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση για να κλείσει τη συμφωνία

  • Μήνυση κατά Βαξεβάνη από Αντώνη Σαμαρά
    Ο Αντώνης Σαμαράς

Την ανάγκη για άμεση συμφωνία επεσήμανε ο Αντώνης Σαμαράς, από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Ρίγα. Ο τέως πρωθυπουργός ζήτησε παράλληλα την αλλαγή πολιτικής και επιτέθηκε όπως συνηθίζει στην κυβέρνηση, ακόμη και αυτή την κρίσιμη στιγμή.

«Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει για να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και πρέπει να είναι μια συμφωνία που θα διασώζει την ανάκαμψη, που έχουμε ήδη πετύχει και που δε θα οδηγεί σε ύφεση», υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας δημοκρατίας, διευκρινίζοντας πως μιλά για μια συμφωνία «που διασώζει τις μεταρρυθμίσεις και συνεχίζει τις αποκρατικοποιήσεις».

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί ξανακτίζει το μεγάλο κράτος και ετοιμάζεται να βάλει νέους φόρους ενώ κορυφώνοντας την επίθεσή του τόνισε: «Χρειάζεται άμεσα μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία με την Ευρώπη, χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα τα καθημερινά της κυβερνητικής προπαγάνδας».

Τέλος ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για το θέμα που συζητήθηκε στη συνάντηση του ΕΛΚ.

Ζήτημα ήταν η ανατολική συνεργασία, όπου, όπως είπε, διαπιστώθηκε η θέληση και η αγωνία διαφόρων χωρών (Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία) να συνδεθούν κι εκείνες με την Ευρώπη. «Να αποκτήσουν, δηλαδή, όλα εκείνα τα αγαθά της σταθερότητας, της ανάπτυξης, της ευημερίας, που στην Ελλάδα τα θεωρούμε εδώ και πολλά χρόνια δεδομένα. Κι αυτά τα αγαθά, που άλλοι λαοί τα επιζητούν κι εμείς τα έχουμε, δεν πρέπει να τα θέσουμε πια σε κίνδυνο».