23 Μάιος 2015, 14:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2015, 18:20

Eurovision 2015: Απόψε ο μεγάλος Τελικός

  • Eurovision 2015: Απόψε ο μεγάλος Τελικός
    Η κυπριακής καταγωγής Μαρία Έλενα Κυριάκου θα ανέβει στην σκηνή του Stadthalle της Βιέννης ερμηνεύοντας την μπαλάντα «Οne Last Breath» (Φωτ.: ΕΡΑ/ Georg Hochmuth)

Έφτασε η μεγάλη στιγμή που περίμεναν και οι 27 υποψήφιες χώρες, οι οποίες θα αναμετρηθούν στον αποψινό τελικό του 60ού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στο βάθρο της Ευρώπης.

Ανάμεσά τους και η ελληνική υποψηφιότητα, με την κυπριακής καταγωγής Μαρία Έλενα Κυριάκου που θα ανέβει στην σκηνή του Stadthalle της Βιέννης ερμηνεύοντας την μπαλάντα «Οne Last Breath», σε μουσική του Ευθύβουλου Θεοχάρους και της ίδιας και σε στίχους του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και της Εβελίνας Τζιώρα.

«Το να αποτελώ μέρος της οικογένειας της Eurovision ήταν πάντοτε το όνειρό μου«, δηλώνει με ενθουσιασμό η Μ.Ε. Κυριάκου και συνεχίζει τονίζοντας ότι «είναι ευτύχημα να υπάρχει ένας διαγωνισμός, όπου δίνεται ένας μικρός χώρος σε όλους και συγχρόνως η δυνατότητα να συναντηθούν πολιτισμοί από όλα τα μέρη της γης, να ανταλλάξουν ιδέες και να αναπτύξουν ισχυρούς δεσμούς».


Στιγμιότυπο από την συμμετοχή της Ελλάδας στον Α' Ημιτελικό του 60ού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision (φωτ.: Επίσημη ιστοσελίδα Eurovision)

Οι 20 χώρες αναδείχθηκαν από τους δύο ημιτελικούς, ενώ οι υπόλοιπες επτά (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία, η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία που φέτος συμμετέχει τιμητικά), πέρασαν απευθείας στον Τελικό. Στον Α' Ημιτελικό πήραν το εισιτήριο για τον Τελικό η Αλβανία, Αρμενία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Εσθονία, Γεωργία, Σερβία και το Βέλγιο, ενώ στον Β' Ημιτελικό η Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβενία, Σουηδία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Αζερμπαϊτζάν, Λετονία, το Ισραήλ και η Κύπρος που διαγωνίζεται με τον Γιάννη Καραγιάννη και το «One Thing I Should Have Done».

Η Κύπρος θα εμφανιστεί 11η και η Ελλάδα 15η.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ιστοσελίδας του διαγωνισμού, κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι τον παρακολουθούν 180 εκατ. τηλεθεατές από όλον τον κόσμο και τα τραγούδια που έχουν μέχρι στιγμής συμμετάσχει σε αυτόν ανέρχονται στα 1.400 (!)

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ελληνική συμμετοχή, με ένα τραγούδι που αφορά την αγάπη και που όπως έχει δηλώσει η νεαρή ερμηνεύτρια «η αγάπη τους αγγίζει όλους και είναι κάτι που πάντοτε έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην ζωή μου».