24 Μάιος 2015, 10:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2015, 19:34

Προσκύνημα Oικουμενικού Πατριάρχη στην Καππαδοκία

  • Ο Οικουμενικός Πατριάρχης όμηρος κι όχι «τουρκόσπορος»!
    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Στη γη της Καππαδοκίας πρόκειται να βρεθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στα μέσα του Ιουνίου προκειμένου να πραγματοποιήσει το ετήσιο προσκύνημά του.

Παράλληλα, θα χοροστατήσει στον Εσπερινό που θα τελεστεί το Σάββατο 13 Ιουνίου, στις 6 μ.μ. στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γούρδουνος (φωτο κάτω) και στη Θεία Λειτουργία της επομένης, 14ης Ιουνίου στις 9 π.μ., στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Ανακού.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πραγματοποιεί κάθε χρόνο την καθιερωμένη επίσκεψη στην Καππαδοκία, όπου εκτός από το προσκύνημα και τα εκκλησιαστικά καθήκοντά του, επισκέπτεται με τη συνοδεία πιστών, προσκυνητών και εκπροσώπων της Εκκλησίας ιστορικές τοποθεσίες, όπως σπήλαια, αλλά και ναούς. Μάλιστα, σε πολλούς από αυτούς σώζονται κομμάτια τοιχογραφιών που ανάγονται σε διάφορες εποχές και προκαλούν συγκίνηση σε όποιον τα αντικρίζει.


Από παλαιότερη επίσκεψη του Πατριάρχη στην Καππαδοκία, όπου τέλεσε Εσπερινό στον ερειπωμένο ναό της Αγίας Μακρίνας στην Αξό

Επίσης, λαμβάνει μέρος σε συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς, στις οποίες εξετάζονται σημαντικά θέματα, όπως για παράδειγμα τα εκάστοτε σχέδια αναστήλωσης των χριστιανικών μνημείων της Καππαδοκίας και της ευρύτερης περιοχής.